چگونگی دریافت پیغام خطا
یکی از مواردی که در نوشتن کدهای جاوااسکریپت ممکن است زیاد با آن برخورد کنید، دریافت پیغام های خطا هنگام اجرای کدها در مرورگر می باشد، پس بهتر است در همین ابتدای کار با آنها آشنا شوید تا هنگام مشاهده خطا، تجربه کافی برای رفع آن داشته باشید. خطاهای جاوااسکریپت را به دو صورت متوجه می شوید یکی ظاهر شدن مثلثی زرد با یک علامت تعجب در سمت چپ نوار وضعیت مرورگر مانند شکل زیر:


انواع خطاها
اساساً دو نوع خطا برای جاوااسکریپت وجود دارد، خطاهای نحوی یا Syntax errors و خطاهای زمان اجرا یا Run time errors که در خطاهای نحوی یک مشکلی در ترکیبات کدها بوجود آمده مثلاً یک غلط املائی در یک دستور یا جا انداختن یک حروف یا علامت و در خطاهای زمان اجرا احتمالاً یک دستور بطور اشتباه جای یک دستور دیگر نوشته شده است که در هنگام اجرای کد، مفسر مرورگر نمی تواند این دستور را تجزیه تحلیل کند وخطا را اعلام می کند.
ایجاد یک خطا
خب حالا اجازه دهید تا این پیغامها را تجربه کنیم و ببینید که به چه راحتی توسط آنها می توانید اشکال زدایی کرده و کد خود را به سرعت اصلاح کنید. ممکن است که دهها بار با پیغام خطا روبرو شوید ولی ناامید نشوید چون حرفه ای ها هم بارها و بارها با آن مواجه می شوند. حالا کد زیر را با نام error.htm ذخیره کنید:
سپس فایل را دوباره ذخیره کرده و اجرا می کنیم. همانطور که انتظار داشتیم پنجره پیغام خطا باز شد، اگر جزئیات پیغام را ندارید روی دکمه Details یا Show Details کلیک کنید تا ببینیم که چه اطلاعاتی را می توانیم بدست آوریم. در کادر جزئیات اولین گزینه Line می باشد که اگر مطابق کد بالا عمل کرده باشید باید درجلوی آن عدد 7 نوشته شده باشد. این خط به ما می فهماند که ایراد در خط هفتم سورس کد است. دقت کنید، تنها خطهای مربوط به جاوااسکریپت را نباید بخوانید بلکه کلیه خطوط از بالا به پایین خوانده می شود، حتی خطهای خالی هم باید شمرده شوند.
دومین گزینه، کلمه Char است که بیانگر عدد شمارش شده کاراکتری که باعث بروز خطا شده است و در اینجا آن عدد 52 می باشد. فراموش نکنید که هر فاصله بین کلمات هم یک کاراکتر به حساب میاید. شاید اینجا سؤالی برایتان پیش بیاید که چرا عدد 52 ؟ در صورتی که در اینجا پرانتز کاراکتر51 است. باید یک نکته را خدمتتان عرض کنم که علامت ; در جاوااسکریپت یک کاراکتر اختیاری است که نشان دهنده پایان یک خط از کد می باشد و برنامه نویسان بر حسب عادتی که دارند از این علامت استفاده می کنند ، در اینجا مفسر جاوااسکریپت آنرا به عنوان یک کاراکتر قبل از کاراکتر اصلی خطا شناسایی کرده است.
گزینه بعدی Code میباشد که ظاهراً بطور معمول عدد صفر جلوی آن میباشد و هنوز نتوانستم کارآیی آنرا تشخیص بدهم و گزینه آخر هم URL است که آدرس فایل اچ تی ام ال است که در آن خطا تولید شده است.
در مجموع شما برای اشکال زدایی به سه گزینه اول نیاز دارید که با توجه به آنها بلافاصله می توانید محل بروز اشکال را تشخیص دهید. یک نکته را به خاطر بسپارید که در کدهای طولانی ممکن است با تعداد خطاهای زیادی برخورد کنید که در بیشتر مواقع برطرف کردن اولین خطا باعث رفع کلیه اشکالات می شود.
به عنوان جمله آخر این قسمت، همیشه به پنجره های اعلان خطا با دید مثبت نگاه کنید چون آنها به ما کمک می کنند تا اشکال را براحتی پیدا کنیم.
نظرات شما عزیزان: